Toepassingen

Toepassingen

Zout, CPVC, chloor, Twaron, natronloog, waterstof, ethyleenamines, biomethanol en stoom. Producten en halffabrikaten, vervaardigd op het Chemie Park, die onontbeerlijk zijn voor het maken van tal van hoogwaardige, industriële toepassingen. 

Onmisbaar voor de consument.  Want onze producten worden toegepast en verwerkt door industri;ele afnemers die actief zijn in de farmacie, voeding, brandstoffen, cosmetica, kunststoffen, papier, auto's, luchtvaart, drink- en zwemwater, coatings, motorolie, (mijn)bouw en kleefstoffen. 

AkzoNobel introduceert nieuwe generatie (wegen)zout

AkzoNobel heeft een geavanceerd anti-klontermiddel voor zout gepresenteerd. Het betreft hier zout waaraan zogenaamd meso-tartraat (mTA) is toegevoegd. Dat is een geheel nieuw anti-klontermiddel dat onder andere wordt aanbevolen voor de productie van chloor op basis van membraantechologie.

Lees meer:AkzoNobel introduceert nieuwe generatie (wegen)zout

Delamine vindt weg in internationale asfaltmarkt   

Delamine levert klanten in de asfaltbusiness diverse soorten hoogwaardige ethyleenamines. In deze markt bedient Delamine klanten die wereldwijd actief zijn. Recente ontwikkelingen in de markt betreffen het gebruik van het Zeer Open Asfaltbeton, van dunne, geluidsarme deklagen en ‘koud’ asfalt dat vooral wordt gebruikt voor minder zware toepassingen, zoals fietspaden.

Lees meer: Delamine in internationale asfaltmarkt

Twaron in nieuwe Pilot Super Sport-band

Teijin Aramid heeft in samenwerking met Michelin een nieuwe superband ontwikkeld voor het high-performance segment. De Pilot Super Sport band is versterkt met Twaron en biedt een geweldige rijervaring in combinatie met maximale veiligheid, zelfs in extreme omstandigheden. De band is ontwikkeld samen met Porsche, BMW en Ferrari.

Lees meer: Twaron in nieuwe Pilot Super Sport-band

Groen afwassen dankzij monochloorazijnzuur AkzoNobel

Monochloorazijnzuur (MCA) van AkzoNobel wordt sinds kort toegepast in vaatwasmiddelen met een Europees eco-label. Een gezamenljk ‘groen’ project van AkzoNobel en Cosun, waarbij een combinatie van MCA en een inulineproduct wordt toegepast in milieuvriendelijke wasmiddelen, vaatwastabletten en vloeibaar afwasmiddel. Het product gaat op plantaardige wjze de effecten van waterhardheid tegen. Het is een groene fosfaatvervanger, niet giftig en biologisch afbreekbaar.

Lees meer: Groen afwassen dankzij monochloorazijnzuur AkzoNobel

Lubrizol richt zich op de betere credit cards en betaalpassen

 Lubrizol is er in geslaagd een geheel nieuw product te introduceren voor een nieuwe markt. Door gechloreerd PVC-poeder (CPVC) nogmaals te mengen met PVC-poeder ontstaat een sterker halffabrikaat dat kan worden verwerkt in een elastischer credit card die minder snel breekt. Met dit nieuwe product heeft Lubrizol haar TempRite-assortiment uitgebreid.

Lees meer: Lubrizol richt zich op de betere credit cards en betaalpassen

Delamine draagt bij aan betere motorolie

Delamine heeft wereldwijd een leidende positie in de markt voor ethyleenamines in benzine, diesel en motorolie. Bij de grote oliemaatschappijen is Delamine eerste of tweede leverancier. De onderneming is met haar producten een bepalende factor op de markt voor motorolie en brandstoffen!

Lees meer: Delamine draagt bij aan betere motorolie