Maintenance Engineer

30 mei 2018 Avantium

Avantium’s Zambezi project heeft als doel om 2e generatie biomassa om te zetten in suikers en lignine. De volgende stap in het project is om een Pilot Plant te realiseren, waarmee het proces op een grotere schaal gevalideerd kan worden. Deze fabriek wordt in Delfzijl op het Chemiepark gebouwd. Wij zoeken daarom een Maintenance Engineer die deze reis, van bouwen tot en met productie, mee wil maken.

Als Maintenance Engineer word je verantwoordelijk voor het elektrotechnische veiligheid conform de regels voor electrotechnische bedrijfsvoering. Daarnaast werk je mee aan projecten binnen de plant en ben je Electro installatieverantwoordelijke. Waar mogelijk geeft je aan waar het proces verbeterd kan worden om zodoende samen met het team te komen tot een geoptimaliseerd proces.

Wat ga je doen?

 • Opstellen onderhouds- en inspectieschema’s,
 • schakelacties aan laagspanningsinstallaties,
 • samenwerken met de pilot plant staf om de prestaties van de plant voortdurend te verbeteren, 
 • bijdragen aan het groeiende operationele team in een multi-disciplinaire en zelflerende organisatie,
 • het verkrijgen van additionele vaardigheden en expertise voor de dagelijkse trouble shooting in de fabriek.
   

Functieeisen
Voor deze functie moet je zowel ervaring hebben als technisch medewerker in de proces industrie. In de Pilot Plant wordt momenteel alles nieuw opgezet dus is een flexibele houding en bereidheid tot verandering essentieel.

Heb jij?

 • HBO Werktuigbouwkunde of werk- en denkniveau (+ electrotechniek MBO niveau 4),
 • ervaring in het opzetten van en/of ervaring met opstarten van chemische fabriek(en),
 • ervaring in het opzetten van onderhoudsconcepten,
 • ervaring met het beheer van elektrotechnische installaties,
 • ervaring met Siemens S7 PLC’s en WinCC,
 • teamspeler houding en uitstekende communicatieve vaardigheden,
 • stressbestendigheid.


Wat wij je bieden
Een uitdagende rol in onze Pilot Plant in Delfzijl. Het betreft een fulltime (40 uur) vacature, welke deels in  dagdienst is en een deel in ploegen. De Pilot Plant wordt momenteel gebouwd en jij krijgt de kans om vanaf het begin mee te doen. Bij Avantium kun je een verschil maken door samen te bewijzen dat de ‘sky is the limit’ is. Als kleine organisatie moedigen we mensen aan om verder dan het voor de hand liggende te kijken om onze doelen te bereiken.


Bij interesse
Geïnteresseerd in de functie? Laat het ons weten door het aanvragen via het online sollicitatieformulier. Voor vragen kan jij contact opnemen met de Site Manager Ronny Pals op telefoonnummer 06-25769293 / ronny.pals@avantium.com

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?