Procesoperator MCA / MEB

7 april 2019 Nouryon MCA Nouryon MEB

Het Membraan Elektrolyse Bedrijf (MEB) in Delfzijl, van Nouryon Specialty Chemicals, is een belangrijke producent van chloor en natronloog. Voor deze fabriek, en ook voor de MCA-fabriek, zijn wij op zoek naar een gemotiveerde MBO’er procestechniek of minimaal VAPRO B met AOT die ons team komt versterken als Operator MEB / MCA.

Met MBO Procestechniek of VAPRO B en relevante ervaring kun je boeiend én belangrijk werk doen bij onze moderne chloorfabriek. 

Hoor je iets kloppen dat niet hoort te kloppen? Heb je twijfels over een klep of leiding? Als 1e operator zorg je voor de veiligheid van processen. Vanachter je paneel én door regelmatig het terrein op te gaan.

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 

In deze functie zorg je voor goede, veilige en schone processen voor de productie van gevaarlijke, giftige en bijtende stoffen. Je bedient het DCS- en LCS-paneel conform de vastgestelde procesparameters, beoordeelt analyseresultaten en zorgt voor het (laten) instellen van de installaties voor een eindproduct dat precies voldoet aan de specificaties. Serieus en verantwoordelijk werk, dat je echter niet alleen vanachter het paneel in de controlekamer kunt doen. Je gaat ook als ‘buitenoperator’ het terrein op, om de processen langs te lopen en te controleren of wat de instrumenten binnen aangeven ook in het echt precies zo werkt. Je beoordeelt dreigende of actuele technische storingen en onderneemt passende actie vanuit de stelregel: safety first (and second!). Ook ondersteun je de onderhouds- en engineeringafdelingen bij het opzetten en uitvoeren van verbeterprojecten en begeleid je als mentor leerlingen, stagiairs en 2e en 3e operators bij het vlekkeloos en veilig uitvoeren van hun taken.

Bekijk de vacature
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?