Process Control Engineer

13 november 2018 Teijin Aramid

Vanwege ons grote uitbreidingsproject zoeken we binnen de afdeling Engineering in Delfzijl, een proactieve en gedreven

 

Process Control Engineer

De functie
Als Process Control Engineer identificeer en specificeer je de benodigde besturings- en beveiligingsfuncties van de productie installaties van Teijin Aramid in Delfzijl. De focus ligt hierbij op het proces zelf, dat wil zeggen bij de vraag hoe een fabriek bedreven wordt, welke functies hiervoor nodig zijn (control) en welke gevaren/risico’s er door middel van automatisering ondervangen moeten worden en de functies die daarvoor nodig zijn (safety). Je levert de functionele specificaties voor de software van het DCS en Safeguarding systeem en werkt nauw samen met Process Engineers/Technologen om een optimale bestuurbaarheid van het proces te verkrijgen. Tevens lever je daarbij ook input voor de proces ontwerpdocumenten, zoals de P&ID’s.

Je hebt een leidende rol in het opzetten en uitrollen van de Process Control filosofie binnen de locatie, rekening houdende met de hiervoor geldende wettelijke normen en richtlijnen (oa. IEC 62424) Procesveiligheid is een belangrijk onderdeel binnen Process Control Engineering, daarom is participatie in veiligheidsstudies (HAZOP, SIL, etc.) onderdeel van de functie.

Ook de volgende taken maken onderdeel uit van de functie:

Bekijk de vacature
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?