Proces Engineer

31 juli 2019 Delamine

Chemisch Technoloog met ruime relevante ervaring als vakdeskundige, voortrekker, ondersteuner én manager van multidisciplinaire verbeter- en investeringsprojecten.

Delamine in Delfzijl – een joint venture van Nouryon met de Japanse Tosoh Corporation - is al ruim 35 jaar technisch toonaangevend producent van een brede range ethyleenaminen. Wij produceren grondstoffen voor onder meer wegenbouw, gezondheidszorg, verven en lakken, schonere verbranding van benzine maar ook voor sterkere theezakjes en tissues. Wij willen zo veilig en efficiënt mogelijk werken, steeds met respect voor mens en omgeving. De afdeling Systems & Changes werkt aan het verbeteren van het productieproces en de installaties en beheert de technische basisdocumentatie. Ter versterking van deze afdeling zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en kwaliteitsgerichte Procestechnoloog.

In deze functie neem je actief deel aan het TPM-overleg (Technologie, Productie & Maintenance) en breng je je kennis in bij zowel trouble shooting als verbeterprojecten. In geval van storingen onderzoek je de (dieper liggende) oorzaken en bedenk je korte- en langetermijnoplossingen, uit te werken in structurele optimalisatieprojecten. Dat is bij Delamine overigens een proces waar iedereen in de fabriek - van operator tot engineer - aan meewerkt. Je stimuleert dan ook je collega's op elk niveau mee te denken over optimalisatie en adviseert bij de uitvoering van (vaak door henzelf opgezette) verbeterprojecten. Daarnaast ben je actief in initiatie, ontwikkeling en engineering van investeringsprojecten, van het vaststellen van de uitgangspunten, via het toetsen van verbetervoorstellen aan de (HSE) wet- en regelgeving tot en met de kennisoverdracht, nazorg en evaluatie. Belangrijk onderdeel van je takenpakket is verder de risicobeheersing, want veiligheid is echt een speerpunt bij ons. Je neemt deel aan veiligheidsstudies en bewaakt de risico's bij het aansturen van multidisciplinaire projectteams en adviseert gevraagd én ongevraagd over plant safety.
 

lees de hele vacature
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?