Discipline Maintenance Engineer Instrumentation

7 november 2019 Nouryon MCA Nouryon Delesto Nouryon MEB Nouryon Salt

Nouryon is op zoek naar een Discipline Maintenance Engineer Instrumentation (HBO/WO) die vanuit een langetermijnvisie kan bijdragen aan de kwaliteit van de maintenance-processen en het optimaliseren van de integriteit en betrouwbaarheid van onze installaties.

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. Nouryon is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 

Rapporterend aan de Maintenance Engineering Manager word je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties. Het gaat dan met name om het ontwerp, beheer en onderhoud van SIS/SIL beveiligingen op de site, de filosofie en beheer van instrumentatie en functietesten. Je zet onderhoudsprogramma’s op inclusief passende analyses en effectieve follow-up. Verder draag je bij aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en –methodieken en restlevensduurbepalingen. Je werkt zeer nauw samen met de uitvoerings- en productieafdeling. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete initiatieven om deze te verzilveren. Bij dit alles houd je scherp alle aspecten op het gebied van QHSE in het oog en grijp je proactief in als je eventuele risico's signaleert. 

Je bent de technisch leider voor kleine projecten. Ook stel je engineering standaarden en richtlijnen op en/of houdt deze actueel in het 'Plantdataboek Delfzijl' en draagt deze uit. Je houdt de wijzigingen bij door de beschrijvingen van de diverse instrumentatie van installaties actueel te houden. Voor grote projecten treed je op als functioneel expert. Gedurende de verschillende projectfases doe je nauwkeurige reviews en evaluaties op het ontwerp inclusief verificatie op eind documentatie. In deze functie werk je nauw samen met de elektrotechnische dienst, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus. Als functioneel expert denk je binnen projecten mee over uitgangspunten, uitvoeringspakketten, documentatie en oplevering van installaties. Je doel is aan het eind het project het onderhoudsplan, de reservedelen en de documentatie voor de onderhoudsfase gereed te hebben. Tijdens de onderhoudsfase evalueer je het effect van die plannen periodiek. Je past zo nodig de plannen aan.

Wat breng jij als Discipline Engineer Instrumentation met jou mee? 
• HBO/WO-niveau met opleiding Meet & Regeltechniek
• Liefst vijf of meer jaar ervaring in maintenance of reliability engineering met een focus op instrumentation;
• Bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen als SAP en Optimizer+;
• Goede analytische vaardigheden en zowel project- als people skills;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;
• Kritisch, risicobewust, ondernemend en goed met mensen;
• Verstand van normeringen als IEC 60079-10/14/17/19, ATEX 137 (153), ATEX 95 (114).

This is (y)our offer!
-  
 Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met 2 maanden proeftijd;
-    Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 43.000 – 61.900;
-    Vakantie- en verlofdagen: 46;
-    Interessante bonus op basis van jouw prestaties 

lees de hele vacature op de website
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?