Proces Control Technoloog - fulltime

28 november 2019 Delamine

Delamine zoekt een Proces Control Technoloog met ruime ervaring en/of affiniteit voor procestechnologie en E&I voor een spilfunctie in een dynamische multidisciplinaire werkomgeving, een complexe chemische fabriek.

Delamine in Delfzijl – een joint venture van Nouryon met de Japanse Tosoh Corporation - is al ruim 40 jaar technisch toonaangevend producent van een brede range ethyleenaminen. Wij produceren grondstoffen voor onder meer wegenbouw, gezondheidszorg, verven en lakken, schonere verbranding van benzine maar ook voor sterkere theezakjes en tissues. Wij willen zo veilig en efficiënt mogelijk werken, steeds met respect voor mens en omgeving. Onze fabriek is volop in beweging om te blijven voldoen aan de veranderende marktvraag en toenemende eisen op het gebied van procesveiligheid, milieubelasting en energieverbruik.
Om het control- en veiligheidssysteem te beheren, zijn wij op zoek naar een Proces Control Technoloog.

Als Proces Control Technoloog ben je in deze functie verantwoordelijk voor het Proces Control System dat bestaat uit een DCS-besturingssysteem en een veiligheids-PLC. De uitdaging van deze functie is het borgen van de beschikbaarheid en de veiligheid van het productieproces. Daarnaast neem je deel in verbeter- en uitbreidingsprojecten waarin je een schakelrol vervult tussen technologie en E&I. Binnen het project team vindt afstemming plaats over het functioneel ontwerp van regel- en beveiligingsfuncties. Vervolgens ben je samen met de E&I-technoloog primair verantwoordelijk voor de implementatie inclusief het traject van SIL-verificatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van zowel de hardware van het besturingssysteem als het documenteren van de besturingssoftware.

Veiligheid is een speerpunt bij Delamine. Als kennisdrager neem je deel aan HAZOP studies, waarbij het productieproces periodiek wordt beoordeeld op veiligheid en bedienbaarheid. Op operationeel vlak neem je actief deel aan... 

lees de hele vacature hier:
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?