Operator Delesto 2

5 december 2019 Nouryon Delesto

Slimme kritische operator met AOT/REWIC medeverantwoordelijk voor de levering van onmisbare utilities als stoom, elektriciteit, koelwater en lucht aan diverse grote bedrijven op het chemiepark Delfzijl.

Operators Energy
Vijfploegendienst, Delfzijl

Bij Nouryon te Delfzijl zijn een eigen warmtekrachtcentrale Delesto en het Nouryon Utiliteiten Bedrijf actief. Zij leveren stoom, elektriciteit, (koel)water en perslucht aan diverse bedrijven op het Chemiepark. Ter versterking van het huidige team en uitbreiding van onze warmtekrachtcentrale zijn wij op zoek naar meerdere ervaren, maar nog steeds leergierige operators die bij ons aan de slag kunnen als Operator Energy.

Als Operator Energy werk jij in een continudienst in een ploeg en rapporteer jij aan de wachtchef. Gezien de complexiteit van alle processen en automatisering, zal jij in het begin vooral deze dienen te leren kennen. Daarvoor kun je terugvallen op je meer ervaren collega’s, die je met veel plezier wegwijs maken en aangeven wat extra aandacht nodig heeft. Je start en stopt units, installaties e.d. en zorgt voor het in- en uitblokken en veiligstellen van installatiedelen. Je voert controlerondes uit en regelt eventueel, in overleg met de controlekamer, de installaties bij. Veiligheid is hierbij het sleutelwoord. Je optimaliseert de processtromen en doet storingsanalyse om bottlenecks structureel op te lossen, indien nodig in overleg met de wachtchef.

Jouw team zorgt voor een veilige, betrouwbare levering van onze utilities aan onze klanten, zodat die ongestoord hun processen kunnen draaien. Dit betekent ook dat je veel met de collega’s van klantzijde zult overleggen om zaken optimaal af te stemmen.

Goed overleg wordt hoe dan ook steeds belangrijker, omdat we tegenwoordig ook stoom van Eneco (biomassacentrale), Bio MCN en EEW (afvalverbranding) ontvangen. Er komt dus energie van externe partijen binnen, die wij weer volgens de specificaties doorleveren aan onze klanten. Dat maakt het werk van Operator Energy complexer dan een baan bij een gewone energiecentrale, maar ook een stuk uitdagender.

Er staan de komende jaren veel veranderingen en uitbreidingen voor de deur. Zo zullen wij onze tweede gasturbine gaan openen, waarbij jij een interessante rol kunt spelen. Je komt terecht in een hecht team met een uitstekende sfeer, waarbij er korte lijntjes zijn. Je bent niet alleen in contact met je collega-operators, maar schakelt ook met andere afdelingen. 

Wat biedt Nouryon jou?
Mogelijkheden voor ontwikkeling, binnen het eigen werkgebied of daarbuiten. Interessant bij Nouryon is verder het uitgangspunt dat iedereen op alle plekken in de organisatie mee mag denken over mogelijke verbeteringen. Sterker, wij verwachten dit van jou! Zo kun je ook als operator belangrijke bijdragen leveren aan de kwaliteit en de veiligheid van onze processen. Afhankelijk van je inzet en je ambities kun je de kans krijgen om op termijn door te groeien tot Senior Operator en mogelijk zelfs Hoofdoperator/wachtchef. Als pakket bieden wij daarbij aan:

lees hier de hele vacature:
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?