Vacature Operator Zout

11 december 2019 Nouryon Salt

Nouryon is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. Op het Chemiepark in Delfzijl hebben wij een vacature voor een Operator Zout.

In deze functie ben jij samen met je ploeg en wachtchef verantwoordelijk voor het binnen specificaties aansturen van de processen van de plant, conform bedrijfsvoorschriften, procedures, (QHSE) richtlijnen en instructies. Je rapporteert aan de wachtchef. In de ploeg bestaan verschillende rollen, je rouleert hierin, waardoor je taken afwisselend zijn. Dit varieert van verladen van het zout tot aan buitenwacht en het monitoren van het proces in de controlekamer.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Je loopt rondes door de fabriek ter controle van de installatie en het bedienen van de installatie
 • Voorbereiden en veiligstellen van delen van de fabriek t.b.v. onderhoud en deze daarna weer vrijgeven
 • Toezicht houden op veiligheid in fabriek en doen van Last-minute-risk-assessments
 • Controleren en bijstellen van alle processen via het paneel in de controlekamer
 • Controleren en interpreteren van o.a. analyseresultaten en temperaturen, drukken, niveaus, etc. op panelen, beeldschermen en printers, opdat bepaalde waarden niet overschreden worden
 • Bijstellen van toevoer van grond- en hulpstoffen en energie, daarbij rekening houden met effecten op het proces elders, storingskans en milieu
 • Reageren op vermoedens van lekkage, op veranderende weersomstandigheden, etc. door bijsturing van het proces, teneinde een optimaal productierendement te behalen
 • Beladen van schepen middels een laadschop/shovel dan wel de scheepsbelader.

Functie eisen

 • Minimaal VAPRO B of een afgeronde opleiding Operator C, en de wil om VAPRO-C opleiding te behalen.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in de industrie, al dan niet een vergelijkbare omgeving/branche.
 • Je bent stressbestendig, analytisch en een echte teamplayer
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en bent gedisciplineerd
 • Je bent resultaatgericht, klantgericht en kwaliteitsbewustzijn
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal
 • Kennis van verladingsactiviteiten is een pre, geen vereiste

Wij staan altijd open voor sollicitaties van minder ervaren operators, die wij graag helpen zich verder te ontwikkelen.

Wat kan Nouryon je bieden?
Wanneer je onze waardes en ambities deelt, dan bieden we je een dynamische en uitdagende werkomgeving die je kennis, vaardigheden en enthousiasme beloont. Ons arbeidsvoorwaardenpakket omvat een uitstekend salaris, een vijfploegentoeslag van 28,5%, 23 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) en een eindejaarsuitkering. Je hebt zelf invloed op je rooster (zelfroosteren) en werken in deeltijd behoort tot de mogelijkheden. Trainings- en opleidingsmogelijkheden, en interne netwerken stellen je in staat je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. En door middel van uitdagende projecten met gelijkgezinde collega’s help je ons de eerste keus voor klanten en medewerkers over de hele wereld te worden.

Sollicitatiegegevens
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Luc Franssen, Production Manager, op 06 2163 4499.  Als je vragen over het recruitment proces hebt, neem dan contact op met Rob Sanders, Recruiter, op 06 1105 1707. We verwelkomen je online sollicitatie via onze website. Ga hiervoor naar Nouryon’s interne of externe vacaturebank.

Een pre-employment screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

lees hier de hele vacature:
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?