Process Engineer MEB/ MCA

14 juli 2020 Nouryon MCA Nouryon MEB

Bij de chloor- en MCA-fabrieken van Nouryon in Delfzijl draait alles om procesveiligheid, procesefficiƫntie en procesbetrouwbaarheid. We zijn op zoek naar een procesingenieur om het verantwoordelijke team van procesingenieurs te versterken.

Nouryon
Nouryon is de grootste vacuümzoutproducent van Europa en een van 's werelds toonaangevende producenten van chloor, loog en derivaten daarvan als MCA (monochloorazijnzuur), chloormethanen en metaalzouten.
Ons succes is gebaseerd op de capaciteit, kwaliteit, betrouwbaarheid, kostenbeheersing en innovatie / verbeteringen van de processen. De technologieafdeling van MEB / MCA is continu bezig met het verbeteren van processen en product(kwaliteit) en zoekt een creatieve, enthousiaste en resultaatgerichte procesingenieur om deze verbeteringen te stimuleren.

Plaats in de organisatie
In deze rol rapporteer je aan de senior procesingenieur MEB / MCA in Delfzijl. Je maakt deel uit van de Chlorine and MCA Technology-gemeenschap en werkt nauw samen met technologiecollega's van andere Nouryon-productiefaciliteiten en het Nouryon R&D-centrum.

Verantwoordelijkheden

Als procesingenieur werk je samen met ingenieurs, operators, monteurs en fabrieksmanagement in procesoptimalisatie, betrouwbaarheid en procesveiligheid. Een baan die een uitstekende en solide theoretische achtergrond, innovatieve mindset, people skills en (project) managementvaardigheden vereist.
Jouw taken in deze rol
Als procesingenieur draag je bij aan het continu verbeteren van de bestaande operationele processen met focus op kostenreductie en procesveiligheid. Je ondersteunt de productieafdeling bij het behalen van hun dag- en productiedoelstellingen door het uitvoeren van een root cause analyse bij processtoringen. Je leidt verbeterprojecten vanaf de initiatie / ontwikkelingsfase. Dit omvat onder meer de ontwikkeling van de business cases, procestechniek om een succesvol project te creëren, verdere automatisering van de installatie en ondersteuning bij inbedrijfstelling. Je neemt eigenaarschap van deze verbeteringen door goede en intensieve samenwerking tussen de afdelingen productie, onderhoud en engineering. Verder speel je een leidende rol in het continu verbeteren van de procesveiligheid van de MCA en chloorfabrieken.
Wat breng je mee?
• Master diploma in proces- of chemische engineering • Academisch niveau • Enkele jaren relevante ervaring is een pluspunt, maar starters worden ook uitgenodigd om te solliciteren • Flexibele communicatie met alle afdelingen, zowel operationeel als leidinggevend • Overtuigende en positieve enthousiaste instelling • Innovatief, hoog conceptueel en analytisch denkniveau • Resultaat-, klant- en kwaliteitsgericht. Op feiten gebaseerd • Engelse en Nederlandse taal, vloeiend

Wat biedt Nouryon jou?
Dit is een vaste aanstelling op fulltime basis. Het salaris voor deze functie ligt tussen € 43000 tot € 70000, afhankelijk van ervaring.Als je onze waarden en ambities deelt, bieden we een fascinerende internationale omgeving waarin je vaardigheden en enthousiasme worden beloond. Trainingsmogelijkheden en interne netwerken maken waardevolle persoonlijke en professionele ontwikkeling mogelijk. En door uitdagende projecten met gelijkgestemde mensen, help je ons om de eerste keuze te worden voor onze klanten, aandeelhouders en werknemers over de hele wereld.
In de rol van development engineer ben je verantwoordelijk voor het verder verbeteren van reeds bestaande efficiënte processen. Desalniettemin slagen we er met hooggekwalificeerd en deskundig personeel, je collega's, in om continu te verbeteren. Vanuit deze functie zijn er binnen het bedrijf veel mogelijkheden om te groeien en volgende stappen in je carrière te zetten.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Anne Marte van der Vossen, Talent Resourcing Partner, 06 31978686 

We verwelkomen je online sollicitatie via onze website, referentie 1766. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link, als je heb geklikt op de 'lees hier de hele vacature'-button.

Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen. 

lees hier de hele vacature
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?