Veiligheidskundige (HVK)

16 januari 2023 Teijin Aramid

Teijin Aramid is een prachtig bedrijf om voor te werken en behoort tot de 25% best betalende organisaties van Nederland. Naast uitstekende voorwaarden, diverse opleidingsmogelijkheden en een collegiale, informele sfeer, gaat het vooral om werken in een zeer uitdagend proces, het meest ingewikkelde productieproces van Nederland! Om dat proces te beheren, te optimaliseren en uit te breiden, zoeken wij de beste mensen, die met passie voor techniek bij ons willen werken.

Voor de afdeling QHSE in Delfzijl zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functie:

 

Veiligheidskundige - HVK (fulltime, locatie Delfzijl)

 

Veiligheid en gezondheid hebben de hoogste prioriteit binnen Teijin Aramid, waarbij gedrag en communicatie belangrijk thema’s zijn om de stap te maken naar een pro-actieve veiligheidscultuur. Je werkt hier nauw samen met de veiligheidskundigen van de locatie Delfzijl, van de verschillende Teijin locaties en van de bedrijven van het Chemie Park Delfzijl. Je rapporteert direct aan de QHSE-manager.

 Wat ga je doen?

 • Health & Safety (HS) beleid: je formuleert het HS-beleid in toepasbare, richtlijnen waarbij de komende jaren de nadruk ligt op het realiseren van een geborgde veiligheidscultuur. Je vertaalt dit in concrete programma’s naar alle lagen in de organisatie.
 • Je geeft (gevraagd en ongevraagd) veiligheidsadviezen en komt met verbetervoorstellen om de HS-prestaties te verbeteren; je identificeert van risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het opzetten en uitrollen van het RI&E-(jaar)plan. Maakt op basis van de analyses en adviezen van de arbeidshygiënist en de arbodienst een plan van aanpak en zorgt voor uitvoering hiervan.
 • Analyseren, evalueren en rapporteren van HSE incidenten inclusief het doen van verbetervoorstellen ter voorkoming van herhaling. Ontwikkelen en uitvoeren van voorlichting, trainingen en informatie van de organisatie op HS gebied.
 • Het opleveren van een V&G plannen en coördineren van HS voor stops en grote projecten. Je bent het aanspreekpunt voor arbo-veiligheid in de fabrieken en neemt deel aan TRA’s. Je hebt regelmatig operationeel overleg met contractorbedrijven op het gebied van veiligheid.
 • Compliance: bijhouden, beoordelen  en vertalen van (gewijzigde) ARBO-wetgeving en dit borgen in up to date pragmatische werkinstructies, procedures en/of trainingen.
 • Je verzorgt oefeningen en trainingen van de maatgevende scenario’s in samenwerking met de productieorganisatie en de hulpdiensten.
 • Je werkt nauw samen met (extern) deskundigen op verschillende gebieden zoals brandveiligheid/-preventie en filosofie, transport gevaarlijke stoffen (ADR) en verzorgt voor voorlichting/training, procedures en overige implementatie van hun adviezen. 

Wie ben jij?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding Hogere Veiligheidskunde.
 • Je bezit affiniteit met HS en productie en weet te denken in pragmatische oplossingen zonder de HS aspecten uit het oog te verliezen.
 • Je werkt zelfstandig en bent goed in plannen en organiseren.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels en bent in staat te communiceren met alle niveaus binnen de organisatie. Hierbij ben je in staat om op een natuurlijke manier weerstand te overwinnen en in contact te blijven.
 • Je beschikt over zeer goede beïnvloedingsvaardigheden en weet deze effectief in te zetten.
 • Je hebt of bouwt aan een professioneel netwerk op HS-gebied.

Het aanbod

Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving bieden wij een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarin loopbaanontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Meer weten?

lees hier de hele vacature
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?