Technologist Analytics

17 maart 2023 Avantium

Avantium is een toonaangevend chemisch technologiebedrijf en een voorloper in het ontwikkelen van unieke innovaties op het gebied van biobased chemistry. We ontwikkelen innovatieve chemietechnologieën en –materialen op basis van duurzame grondstoffen in plaats van fossiele bronnen.

Om ons Analytics team op het Chemiepark Delfzijl te versterken zoeken we een Technologist die deze reis, van testfase tot en met productiefase, mee wil maken.

Avantium’s RAY technologie is een éénstapsproces voor de productie van mono-ethyleenglycol (MEG) op milieuvriendelijke en duurzame wijze. Dit component kan worden gebruikt voor het maken van dagelijkse consumptiegoederen zoals PET- en PEF- kunststoffen en polyester textiel. Vandaag wordt meer dan 99% van MEG geproduceerd uit fossiele bronnen en wij geloven dat ons alternatief een enorm potentieel heeft wanneer het concurrerend in termen van kosten en kwaliteit geproduceerd wordt.

Het analyse-team in Delfzijl is een kleine dynamische afdeling die actief betrokken is bij diverse afdelingen van de Pilot Plant (o.a. procestechnology en HSE). Naast de analyse van diverse tussenproducten d.m.v. onder andere HPLC, GC en HS-GCMS, levert de analyse afdeling ook ondersteuning bij het begrip van de proces-chemie.

Voor onze Renewable Chemistries business zijn wij op zoek naar een Technologist Analytics die rapporteert aan de Pilot Plant Manager (lijnmanagement) en de Teamleider Application Development and Analytics (functioneel)., De Technologist Analytics is verantwoordelijk voor het onderhouden van diverse analyse apparatuur (HPLC, GC, MS. Inline GC), het processen van diverse monsters en het tijdig signaleren van afwijkingen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om je binnen het team verder te ontwikkelen.

De volgende taken zijn onderdeel van deze functie:

 • Eigenaarschap nemen van de analytische uitdagingen
 • Hands-on probleemoplossing op apparatuur en monstervoorbereiding
 • Verwerken van grote samplesets
 • De analytische koppeling maken met de projectchemie
 • Gegevensinterpretatie, piekidentificatie en kalibratie
 • Proactieve communicatie met je collega's, project- en teamleiders, o.a. planning, bewaken tijdlijnen en rapportages
 • Daarnaast wordt in deze functie van je verwacht dat je deel uitmaakt van het "dienstdoende analist"-team om te reageren op eventuele noodsituaties op het gebied van analytische chemie die kunnen voortvloeien uit de standaardactiviteiten van de proeffabriek

Functie vereisten

Onze ideale kandidaat heeft praktische ervaring met analytische chemie, inclusief het aanpassen en configureren van de analytische apparatuur, en is geïnteresseerd in het leren ontwikkelen van nieuwe methoden en strategieën. Je hebt ook:

 • Een MBO, HLO of BSc diploma met 0-5 jaar ervaring
 • Ervaring met GC en HPLC is een must
 • Bij voorkeur ervaring met het toepassen van andere technieken, b.v. Massaspectrometrie, IC, GPC, ICP, titraties, spectroscopie, enz.
 • Bij voorkeur een achtergrond in analyse van biomassachemie
 • Vermogen om duidelijk in het Nederlands en Engels te communiceren en complexe informatie zowel mondeling als schriftelijk over te brengen
 • Een goed oog voor de veiligheid in ons laboratorium
 • Het vermogen om te presteren onder tijdsdruk.

Onze aanbieding
Bij Avantium kun je het verschil maken en samen met ons bewijzen dat the sky the limit is. Als kleine organisatie moedigen we mensen aan verder te kijken dan wat voor de hand ligt om onze doelen te bereiken. Carrièremogelijkheden zijn het resultaat van persoonlijke drive en ambitie en worden beloond met een competitief beloningspakket, flexibiliteit en persoonlijke ontwikkeling in een multicultureel bedrijf dat wereldwijd actief is.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

...

lees hier de hele vacature
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?