Subnavigatie

Delamine vervangt tanks

18 januari 2016 Delamine

Delamine heeft de afgelopen periode een vijftal tanks vervangen. Belangrijkste reden voor de aanpassing is veiligheid en het ‘up to date’ houden van de fabriek. Dat vergt af en toe grotere ingrepen en dat heeft Delamine nu uitgevoerd.

Het vervangen van de tanks komt voort uit het reguliere inspectieprogramma in combinatie met nieuwe wet- en regelgeving. Het bedrijf stond voor de afweging om of over te gaan tot vervanging of tot reparatie. Het lassen aan oude tanks is lastig. Bovendien kunnen de tanks dan een tijdlang niet worden gebruikt voor opslag. Dat vraagt om extra aandacht en additionele veiligheidsmaatregelen. Het bedrijf maakt voortdurend een afweging tussen veiligheid, kosten en de dagelijkse operatie.

Met de nieuwe tanks is Delamine weer bij de tijd en kan weer lange tijd vooruit.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?