Een sterk geïntegreerde, dynamische en duurzame keten van ondernemingen

Een sterk geïntegreerde, dynamische en duurzame keten van ondernemingen

Een keten van hoogwaardige bedrijven die elkaars producten en diensten verwerken en afnemen vormen samen Chemie Park Delfzijl. Het gaat om Avantium, Delamine, DGR, Falck, HyCC, JPB, J. Wildeman Storage & Logistics, Lubrizol, Nobian, Nouryon, OCI Methanol Europe, Photanol, SGS, Stork, Teijin Aramid en Verwater Industry Services. Zij hebben zich dankzij de aanwezige natuurlijke grondstoffen en goede onderlinge logistieke verbindingen ontwikkeld tot een geavanceerde, duurzame bedrijfsketen van nationaal belang.

Subnavigatie

Chemie Park Delfzijl

Chemie Park Delfzijl is een sterk geïntegreerde, dynamische en duurzame keten van ondernemingen die elkaars hoogwaardige producten en diensten afnemen en verwerken.

Dankzij die sterke, onderlinge klant-leverancier relaties, de ruime beschikbaarheid van natuurlijke grondstoffen en de goede logistieke verbindingen is Chemie Park Delfzijl uitgegroeid tot een geavanceerde keten van nationaal belang.

Hightech processen
De gemeenschappelijke basis ligt in de winning van duurzame grondstoffen, zoals zout en aardgas. Deze grondstoffen worden in hightech processen opgewaardeerd tot chloor, waterstof, loog en groene methanol, die op hun beurt de grond- en hulpstoffen vormen voor tal van toepassingen op het gebied van voeding, farmacie, cosmetica, textiel, papier, coatings, motorolie, wasmiddelen tot en met biobrandstoffen.

Hoogwaardig
Moderne fabrieken van Delamine, Delesto, Lubrizol, Nobian, Nouryon, OCI Methanol Europe en Teijin Aramid, hoogwaardige dienstverlening van JPB, Wildeman S&L, SGS en Stork, en innovatieve proeffabrieken van Avantium en Photanol vormen een zeer fascinerende wereld van chemie en techniek. Meer dan duizend hoogopgeleide professionals besturen en ondersteunen complexe processen ter waarde van ruim drie miljard euro op een veilige wijze.

Meer over CPD

Omgeving

Chemie Park Delfzijl vindt het belangrijk om aan de directe omgeving te laten weten wat er op het Chemie Park gebeurt. Daarom wordt er onder andere elk jaar een omgevingskrant gemaak onder de naam: Dag Buren.

Onderwijs

In het licht van een toekomstig tekort aan goed geschoolde mensen zijn bedrijven op het Chemie Park volop actief op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt.

Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?