Chemie Park Delfzijl Nobian Salt

Nobian Salt

Zout staat aan het begin van de geïntegreerde keten op het Chemie Park. Het kwalitatief hoogwaardige zout van de vier zoutfabrieken van Nobian Salt in Delfzijl wordt lokaal, nationaal én internationaal ingezet voor diverse industriële doeleinden, met name voor de productie van chloor.

Nobian produceert in Delfzijl ruim 2,6 miljoen ton zout per jaar. Dat is een rij vrachtwagens van Delfzijl tot aan Zurich in Zwitserland! Bij de zoutbedrijven werken ongeveer honderd medewerkers.

De zoutfabrieken in Delfzijl verwerken de continu aangevoerde pekel uit de Oost-Groninger bodem op grote schaal tot zout. Dit zout is voornamelijk bestemd voor industriële doeleinden, zoals het maken van chloor en loog. Het zout wordt wereldwijd verkocht en veelal gebruikt als grondstof voor chloorproductie. Een klein deel wordt gebruikt als wegenzout.

Nobian wint sinds het midden van de vorige eeuw steenzout in de omgeving van Winschoten (Heiligerlee) en Veendam. Hier bevinden zich kilometersdikke zoutpakketten. Sinds het begin van de productie hebben we meer dan negentig miljoen ton zout gewonnen.

Meer informatie over de zoutwinning

Contact

Nobian Salt
Oosterhorn 4
9936 HD Delfzijl

Informatie aanvragen Bekijk website
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?