Subnavigatie

In 2015 bijna zeventig procent loze alarmeringen

15 januari 2016

De afdeling Security ontving het afgelopen jaar 62 meldingen van incidenten (brand, gevaarlijke stoffen, hulpverlening, milieu) bij de verschillende bedrijven. In bijna zeventig (!) procent van de gevallen betrof het een loos alarm, terwijl dat in voorgaande jaren ongeveer de helft was. Er wordt gewerkt aan oplossingen om het aantal loze meldingen beperken. 

In vergelijking met voorgaande jaren nam in 2015 het aantal ‘echte’ incidenten voor het eerst in drie jaar toe. Het ging daarbij om 21 incidenten, terwijl er in 2014 en 2013 respectievelijk 18 en 27 bijzondere voorvallen waren.

Site Director Johan Visser pleit voor extra aandacht voor veiligheid. “Vanuit de visie van nul incidenten kunnen we dit niet accepteren. Voor onszelf en onze omgeving moeten we ons meer inspannen voor een beter veiligheidsbesef en -gedrag, vragen we meer scherpte van medewerkers, contractors en management, aandacht voor continu verbeteren, technische aanpassingen en professionele ondersteuning door in- én externe deskundigen.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?