Subnavigatie

Bedrijven Chemie Park bezig met hervatten productie

6 januari 2016

Diverse bedrijven op het Chemie Park Delfzijl zijn sinds zondagavond bezig met het geleidelijk opstarten en hervatten van de productie. Belangrijkste voorwaarde hiervoor is een ongestoorde levering van elektriciteit, zodat de productie van diverse basischemicaliƫn daarna gestaag kan worden opgevoerd.

De combinatie van ijzel en harde wind leidde zondagmiddag tot stroomdips die gevolgen hadden voor de productie van meerdere fabrieken. De besturingssystemen ‘zien’ de voortdurende stroomdips als afwijkingen in het productieproces.en zetten de fabrieken daarna automatisch  in ‘veilige’ stand. Door deze aanhoudende stroomdips was directe herstart van fabrieken niet mogelijk.   

Aangezien de bedrijven op het Chemie Park gezamenlijk een sterk geïntegreerde keten vormen, waren planning en afstemming van groot belang. In nauw onderling overleg hebben de plant managers vanaf zondagavond gezamenlijk gewerkt aan de voorbereiding en uitvoering van het hervatten van een stabiele productie.

Veiligheid en milieu zijn op geen enkel moment in het geding geweest.

Er is regelmatig contact geweest met de Provincie, de Veiligheidsregio Groningen en netbeheerder Tennet.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?