Subnavigatie

Falck Fire Services nu ook VCA Petrochemie gecertificeerd

8 februari 2016 Falck Fire Services

Falck Fire Services heeft na een intensieve periode van voorbereidingen de audit voor het VCA Petrochemie-certificaat met succes doorstaan. Onder leiding van Operations Director Martin Welten is Falck Delfzijl nu samen met Falck-locatie Kijfhoek (ProRail) in Zwijndrecht VCA-P gecertificeerd.  

Dit was wel het doel aan het begin van het jaar, maar dat het ook allemaal zo goed en snel gelukt is, daar is men bij Falck best trots op. De mannen hebben laten zien dat ze nieuwe zaken en werkwijzen zich snel en goed eigen kunnen maken. Chapeau! In september wilde Falck weten waar ze stonden in het VCA-P traject en liet een pre-audit doen. Omdat daar geen schokkende dingen uit kwamen, alleen wat kleinere zaken, heeft Falck het certificaat definitief kunnen maken. In 2015 behaalde Falck Fire Services in Delfzijl al de certificaten ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001.

Wat betekent VCA?

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Dit is een compleet programma voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico (gezien vanuit de opdrachtgever) die zo worden getoetst en gecertificeerd op veiligheid, gezondheid en milieu.

Het VCA Petrochemie-certificaat is voor werkzaamheden bij bedrijven met een hoog risicoprofiel en specifieke activiteiten in de (petro)chemie.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?