Subnavigatie

Preadinus Gymnasium wint eerste Meet the Boss-debatwedstrijd

2 februari 2016

“Het was een close finish, maar we hebben gekeken naar het totaalpakket. Het ging ons om de onderbouwing van de stellingen en de gebruikte argumenten, de originaliteit van de boodschap en het vasthouden aan de uitgezette koers in het debat. En op grond daarvan is het Preadinus Gymnasium uit Groningen de verdiende winnaar”, zo lichtte juryvoorzitter en ‘Boss’ Johan Visser, in het dagelijks leven site director van AkzoNobel Delfzijl, Johan Visser, het jurybesluit toe. Het Eemsdeltacollege verdiende daarmee de tweede plaats.  

Enkele tientallen leerlingen gingen aan de hand van stellingen met elkaar in debat. “Als je meer dan 40m3 water per jaar gebruikt, moet je een boete betalen.”   “Werknemers zijn niet verantwoordelijk voor het resultaat van het bedrijf, dat is de baas.” Voor- en tegenstanders van deze stellingen probeerden elkaar de loef af te steken en zochten daarin de grenzen van het debat op. Of zoals één van de spreeksters het naar voren bracht: “Goed praten is niet hetzelfde als goedpraten.” De badeend, de aanmoedigingsprijs, was voor de leerlinge die beweerde dat 40m3 water overeenkwam met 64.000 liter water.

De debatwedstrijd ‘Meet the Boss’, een initiatief van JetNet, is bedoeld om de aandacht voor techniek in het voortgezet onderwijs te stimuleren. Als eerste winnaar verdiende het Preadinus Gymnasium uit Groningen een plek in de finale in Eindhoven, later dit jaar.  

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?