Subnavigatie

Operators moet je maken

22 maart 2016 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Tussen nu en 2025 stroomt een derde van het huidige personeelsbestand van AkzoNobel Delfzijl uit. Omdat je niet zomaar operator bent, wordt er vroegtijdig begonnen met mensen op te leiden, ook in de praktijk. Na een 3- of 4-jarige MBO-opleiding moet de operator de fabriek ‘aanleren’, een proces dat ook enkele jaren duurt. Om een soepele overgang te kunnen maken heeft AkzoNobel in Delfzijl al een aantal jaren een leerlingenklas met vijf tot tien leerlingen.

Op deze manier blijft de kweekvijver voor technisch talent op peil en heeft het bedrijf direct beschikking over geschikte kandidaten. Indien ze niet bij AkzoNobel aan de slag kunnen, zijn er voor de operator nog tal van andere bedrijven in de directe omgeving waar ze terecht kunnen.

Delfzijl neemt op dit vlak binnen AkzoNobel een unieke positie in. Theorie en praktijk, onderwijs en fabrieken worden bij elkaar gebracht, door initiatief te nemen en zichtbaar te zijn voor onderwijsinstellingen en dat vervolgens praktisch in te vullen.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?