Subnavigatie

Schonere stoom van warmtekrachtcentrale AkzoNobel Delesto

24 mei 2016 Nobian Delesto

Met de recente investering heeft Delesto een schonere, goedkopere en stabielere stoomvoorziening gerealiseerd. Daarmee kan de warmtekrachtcentrale van AkzoNobel beter schakelen op het moment dat de aanvoer van stoom van derden fluctueert en de vraag naar stoom hoger is dan het aanbod. Kern van de klus was het vervangen van het verbrandingssysteem van één van de gasturbines.  

Dit gebeurde tijdens de laatste, grote onderhoudsstop. Zeven weken, 25.000 manuren, 20.000m3 steigerwerk en 1200 werkvergunningen verder brengt Delesto, dankzij nieuwe technologie, het aardgasverbruik van de turbine met meer dan vijf procent terug. De uitstoot van schadelijke stoffen is bovendien verminderd en Delesto voldoet aan EU-wetgeving. Dankzij deze schone verbrandingstechnologie verdient Delesto de investering binnen twee jaar terug. De warmtekrachtcentrale kan hiermee de komende jaren weer mee vooruit.

Zie ook: http://www.chemieparkdelfzijl.nl/nl/actueel/1193/forse-investering-delesto-in-duurzaamheid

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?