Subnavigatie

Musim Mas Europe neemt DGR over

28 juni 2016 Dutch Glycerin Refinery

Musim Mas Europe Pte. Ltd., een volle dochteronderneming van de Musim Mas Groep, heeft vandaag bekend gemaakt dat het tot een overeenstemming is gekomen voor de overname van Dutch Glycerine Refinery B.V. (DGR), een producent van geraffineerde en hoge kwaliteit glycerine gevestigd in Nederland.

DGR is ontstaan in 2014 als een afsplitsing van methanol producent BioMCN. Met meer dan 200.000Mt aan raffinage capaciteit, is het verreweg de grootste ruwe glycerineraffinaderij gevestigd op één enkele locatie in de wereld. De fabriekslocatie ligt op het Chemie Park Delfzijl en heeft logistiek een ideale toegang tot de Europese markten via weg, spoor, binnenvaart en zee.

Europa is verantwoordelijk voor ongeveer 41% van de productie van ruwe glycerine wereldwijd en ook voor 28% van de consumptie van geraffineerde glycerine. Als zodanig, is DGR ideaal gepositioneerd in het hart van de wereldwijde glycerine handel. De toepassingen van geraffineerde glycerine en hoge kwaliteit glycerine zijn erg divers, zoals gebruik in verf, cosmetica, medicijnen, industriële toepassing, huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten.

“De aankoop is in lijn met de investeringsstrategie van de Musim Mas Groep van integratie en synergie. Het is voor ons de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan onze down-stream activiteiten en onze klanten beter te kunnen bedienen. Musim Mas doet al meer dan drie decennia lang zaken in Nederland en met deze aankoop versterkt het zijn lang termijn relatie met de verschillende lokale belanghebbenden“, zegt Dhr. Bachtiar Karim, president van de Musim Mas Groep.

Over Musim Mas Groep
Musim Mas Group is één van de grootste geïntegreerde wereldwijde opererende bedrijven in plantaardige olie, met het hoofdkantoor in Singapore. Het van oorsprong Indonesisch bedrijf heeft vandaag bedrijfsactiviteiten in 13 landen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika met een totaal personeelsbestand van meer dan 28.500 medewerkers. Haar producten worden verkocht in meer dan 80 landen wereldwijd. De activiteiten van de groep beslaat de gehele logistieke waardeketen; van upstream, tot midden- en downstream-activiteiten zoals oleo-chemicaliën en andere functionele producten. Haar activiteiten omvatten voeding-, industrie en energie sectoren. Musim Mas is ook eigenaar van en opereert strategisch gelegen logistieke activa waaronder een vloot van vrachtwagens en zeeschepen.

Media contact:
Voor meer informatie, contact opnemen met:
Ms Carolyn Lim
Corporate Communications
Musim Mas
Tel: +65 6576 6500
Email: carolyn.lim@musimmas.com

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?