Subnavigatie

AkzoNobel Zout investeert in nieuwe centrifuges

30 augustus 2016 Nobian Salt

Tijdens de recente reguliere onderhoudsstop in één van de zoutfabrieken van AkzoNobel in Delfzijl is een begin gemaakt met het vervangen van de bestaande centrifuges, waarmee water uit de zoutbrij wordt ‘geslingerd’.

Bij de investering ging het om de aanleg van nieuw leidingwerk, bouwtechnische ingrepen en het automatiseren van nu nog handmatige werkzaamheden. Dat betekent een eerste stap in de verlichting van het takenpakket van de operators. Het voordeel van automatisering is pas volledig wanneer op termijn alle centrifuges in de zoutfabriek daadwerkelijk zijn vervangen.

De investering werd gerealiseerd dankzij een gezamenlijke inspanning van de afdelingen Veiligheid, Productie, Onderhoud en het projectteam.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?