Subnavigatie

Bevestiging van veiligheidsniveau chloorfabriek AkzoNobel Delfzijl

20 september 2016 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Het definitieve rapport over de BRZO-inspectie bij de chloorfabriek van AkzoNobel Delfzijl bevat geen wijzigingen ten opzichte van de voorlopige terugkoppeling in april. “Het beeld dat ons werk- en veiligheidsniveau in de chloorfabriek in orde is, wordt hiermee definitief bevestigd”, aldus Hans Bremer, verantwoordelijk voor de chloorproductie in Delfzijl.

De Inspectie kwam met enkele verbeterpunten op het gebied van een duidelijk beleid voor flenskappen, eenduidigheid in de kleuren van leidingen, volledigheid van tekeningen en de kwaliteit van risicobeoordelingen. De tekortkoming ging om de aanwezigheid van enkele oude stickers op leidingen, de afstand tussen de stickers en de richting van sommige pijlen.

Het gebruik van zogenaamde gidswoorden (hoge temperatuur, lage druk) bij een Voorstel Tot Wijziging heeft de Inspectie niet als tekortkoming beoordeeld. Voor AkzoNobel blijft dit een verbeterpunt.    

Zie ook:

http://brzoplus.nl/inspecties-0/kies-regio/groningen-fryslan/groningen-friesland/akzo-nobel/

http://www.chemieparkdelfzijl.nl/nl/actueel/1340/tevredenheid-over-voorlopige-uitkomst-brzo-inspectie-bij-chloorfabriek-akzonobel-delfzijl

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?