Subnavigatie

AkzoNobel Delfzijl finalist Northern Enlightenmentz

13 september 2016 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Vanaf eind dit jaar gaat AkzoNobel duurzaam geproduceerde stoom afnemen van een biomassacentrale van Eneco die momenteel wordt omgebouwd. Groningen Seaports legt daartoe een twee kilometer lange stoomleiding aan. Naast een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen levert het gebruik van duurzame stoom bij AkzoNobel een CO2- besparing op van meer dan 100.000 ton per jaar. Dat komt overeen met de uitstoot van ongeveer 12.500 huishoudens of met één miljard autokilometers.

In totaal investeren de drie partijen tientallen miljoenen in de ombouw en aanleg. AkzoNobel is een leveringscontract aangegaan voor de duur van twaalf jaar met een totale waarde van ongeveer tweehonderd miljoen euro.

Spreekt u dit aan?

U kunt op ons project stemmen via: http://www.enlightenmentz.nl/stem-nu-op-uw-favoriete-northern-enlightenment.169529.lynkx

Bij voorbaat dank

Wat is Northern Enlightenmentz?

Enlightenmentz zijn lichtende voorbeelden voor een duurzame toekomst. De Northern Enlightenmentz zijn in het leven geroepen om de noordelijke provincies te inspireren bij het toepassen van innovaties en processen en die de groene industriële revolutie een duwtje in de rug kunnen geven.

De andere finalisten zijn Nuon Eemshaven (opslag van duurzame energie in ammoniak) en BASF Heerenveen (energiebesparing door op een andere manier naar de fabrieken te kijken).  

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?