Subnavigatie

Negende editie ZoutExpress gestart in Jipsinghuizen

5 september 2016 Nobian Salt

De ZoutExpress is begonnen aan haar negende editie. Leerlingen uit groep 7 en 8 van zo’n zestig basisscholen in Noord-Nederland maken in september en oktober kennis met de wondere wereld van het zout. Naast de ZoutExpress vindt ook weer een zoutkristalgroeiwedstrijd plaats, waarmee kinderen optreden als wetenschappers in de dop. "Zout prikkelt de nieuwsgierige leerling. Het omvat eigenlijk alles: taal, geschiedenis, aardrijkskunde, geologie, religie en bovenal wetenschap",  aldus Theo Jurriens, oftewel Mister Zout, van de Rijksuniversiteit Groningen.

De serie startte deze keer bij OBS De Plaggenborg in Jipsinghuizen en eindigt in Zoutkamp. In de tussentijd worden scholen in de stad Groningen, Assen, Delfzijl, Frieschepalen en Easterlittens bezocht.

De Zout Express en zoutkristalgroeiwedstrijd zijn een initiatief van AkzoNobel, de Rijksuniversiteit Groningen, het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?