Subnavigatie

Vallen, schuren, schaven in een broek met Twaron

27 oktober 2016 Teijin Aramid

Cone Denim is al sinds 1891 de hoofdleverancier van spijkerstof of denim aan de top van de kledingbranche. 125 jaar lang marktleider zijn is een behoorlijke prestatie. Het vraagt aanpassingen aan de trends in de markt en ook veel innovatie. Mede hierdoor hebben ze een nieuw soort denim kunnen ontwikkelen dat de Twaronvezel van Teijin Aramid bevat. De innovatieve samenwerking tussen Teijin en Cone is al succesvol gebleken, want deze nieuwe supersterke denim is commercieel beschikbaar voor onder andere skaters die kleding zoeken die schuur-resistent is.

Een gebied waarin Cone geïnvesteerd heeft is in een prestatie-stoffenlijn. Deze denim moet sterker, lichter en duurzamer zijn, vooral voor het gebruik ervan in zwaardere omstandigheden zoals sportkleding. Het bedrijf wilde in het bijzonder een supersterke denim ontwikkelen voor skateboarders, omdat er vraag was naar een hogere schuurresistentie van kleding in deze markt. Het productontwikkelteam bij Cone Denim nam contact op met Teijin Aramid, met het oog op het ontwikkelen van een nieuw prestatiedenim dat Twaron zou bevatten. Vanaf het begin verliep de samenwerking met Teijin Aramid heel goed. Men bood hulp technische expertise aan om het project te helpen. Het paradepaardje van Teijin Aramid, Twaron, is een fantastisch product. Omdat het zo sterk is, is er slechts een kleine hoeveelheid van nodig om de prestaties van denim significant te verbeteren. Deze para-aramide vezel wordt gebruikt in de buitenkant van de stof en creëert de schering door Twaron te integreren in Cones gedeponeerde vezelmix. Het resultaat is een denimstof die uitstekende schaafweerstand heeft en de hele dag door geschuurd en geschaafd kan worden!

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?