Subnavigatie

Voorlopige terugkoppeling BRZO-inspectie in MCA-fabriek AkzoNobel

20 oktober 2016 Nouryon MCA

Tijdens de voorlopige terugkoppeling aan het eind van de BRZO-inspectie bij de MCA-fabriek (monochloorazijnzuurfabriek) van AkzoNobel zijn twee mogelijke overtredingen gemeld. Het betrof de opslag van niet-gevaarlijke stoffen in een opslagloods en de beschrijving van installatiescenario’s. 

“Dat zou jammer zijn, want het algemene werk- en veiligheidsniveau in de MCA-fabriek is wel degelijk op orde”, zo reageert verantwoordelijk clustermanager Hans Bremer. “We zullen het aspect van de opslag van emballage in de opslagloods oppakken en zo spoedig mogelijk aanvullende informatie over het ontwerp van stellingen en sprinklers verstrekken.”
Het punt van het beschrijven van de installatiescenario’s betitelde hij als ‘worsteling’. “We hebben die scenario’s beschreven en zijn van mening dat we dat op een zeer gedegen wijze hebben gedaan. Blijkbaar wordt iets anders gevraagd. Natuurlijk gaan we dit oppakken, maar enige duiding ‘hoe’ zou wenselijk zijn. Dat versnelt en verbetert onze aanpak.”

 

Tijdens de inspectie werd verder onder andere gekeken naar het (geëmailleerde) leidingwerk van gevaarlijke stoffen, orde en netheid en de afhandeling van (recente) incidenten. De officiële rapportage volgt over enkele maanden.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?