Subnavigatie

SGS investeert in nieuw analyse apparaat

11 oktober 2016 SGS

SGS heeft een nieuw analyse apparaat aangeschaft, een ICP-ES. Het principe van de techniek is emissie spectrometrie (ES). De emissie van licht komt tot stand door ‘Inductively Coupled Plasma’ (ICP). Met dit nieuwe apparaat kunnen elementen op een lager niveau gemeten worden.

SGS heeft drie ICP’s, twee van het type ES en een MS (massa spectrometer). De oudste ICP-ES was aan vervanging toe. Het nieuwe analyse apparaat heeft een behoorlijk aantal technische voordelen. Zo beschikt deze over een sterkere generator en kunnen de metingen gedaan worden met zowel een staand als een liggend plasma. Hiermee heeft het apparaat een grote toegevoegde waarde voor het SGS laboratorium. Door het liggende plasma kan er meer licht gemeten worden en daardoor kunnen elementen op een lager niveau gedetecteerd worden.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?