Subnavigatie

40 jaar Delamine in Delfzijl

15 november 2016 Delamine

Veertig jaar lang bestaat Delamine, een bedrijf dat ethyleen amines produceert in Delfzijl. Delamine viert dit bijzondere jubileum dit jaar op verschillende manieren, met de twee aandeelhouders (AkzoNobel en Tosoh), met de salesforce en uiteraard met de medewerkers. Hoe dit bedrijf zich al zo lang in de top in deze branche beweegt is de sleutel tot het succes.

De slogan die het bedrijf hanteert is ‘better together’. General Manager Gert van der Knaap legt uit waarom: “We zijn een klein team en om alle facetten van een complex bedrijf als Delamine helemaal op eigen kracht te doen is lastig. Daarom is bijvoorbeeld de support van AkzoNobel heel belangrijk. Hetzelfde geldt richting klanten en leveranciers: nauwe en open samenwerking leidt uiteindelijk tot voordelen. En natuurlijk zijn we maatschappelijk betrokken en werken we eraan om open en eerlijk met elkaar iets neer te zetten.”

Familiegevoel
Een ander belangrijk aspect is volgens Van der Knaap dat Delamine het karakter en de professionaliteit van een groot bedrijf heeft en “tegelijkertijd heb je hier een familiegevoel. Door het beperkt aantal medewerkers lijkt het meer een MKB-bedrijf. De mensen werken hier langer dan bij een gemiddeld AkzoNobel bedrijf. Dat zegt toch wel iets.”

Samenwerking
Is het vieren van een 40-jarig bestaan voor elke onderneming al heel bijzonder, “voor een joint venture is dat echt uitermate bijzonder”, benadrukt hij. “Dit succes begint met samenwerking tussen alle medewerkers. Die werken er aan om de klanten tevreden te stellen, en door goede verkopen kun je vervolgens de aandeelhouders ook happy houden.” Van het dal waar Delamine als gevolg van de economische crisis in zat is niets meer te merken. “We zijn omhoog geschoten”, aldus Gert. “De productie loopt goed en ook het veiligheidsmanagement gaat goed.” Maar van op je lauweren rusten is geen sprake, er wordt al druk gezocht naar mogelijkheden om nog verder te debottlenecken, om de capaciteit flink te verhogen. “Ook daarbij hebben we de medewerking van iedereen nodig (intern en extern), dat kan ik niet genoeg onderstrepen.”

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?