Subnavigatie

AkzoNobel onderzoekt strategische opties voor afsplitsing Specialty Chemicals

9 maart 2017 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

AkzoNobel, één van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van verf, coatings en chemicaliën, maakt vandaag bekend dat het strategische opties onderzoekt voor een afsplitsing van haar Specialty Chemicals business.

De Specialty Chemicals activiteiten, met een omzet van €4,8 miljard in 2016, heeft een sterke positie met een brede portfolio van toonaangevende technologieën en chemicaliën, die een uitvoerig scala aan eindgebruikers bedienen in verschillende segmenten waaronder bouw, industrie en transport. De activiteiten van AkzoNobel in Delfzijl (chloor, energie, monochlooorazijnzuur, zout) vallen eveneens binnen Specialty Chemicals.
De afsplitsing stelt Specialty Chemicals in staat om haar leidende positie versneld uit te bouwen in een aantal marktsegmenten.

In het kader van de afsplitsing zal AkzoNobel verschillende alternatieve eigendomsstructuren voor de Specialty Chemicals activiteiten overwegen, waaronder, maar niet beperkt tot, een zelfstandige beursnotering. De uiteindelijke structuur zal bepaald worden op basis van aandeelhouderswaarde maximalisatie en een bredere afweging van belangen van stakeholders.

De beslissing van vandaag is versneld nadat AkzoNobel had besloten tot het afwijzen van een ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk voorstel van PPG Industries Inc. voor alle uitgegeven en uitstaande aandelen AkzoNobel. PPG’s voorstel betekent een serieuze onderwaardering van AkzoNobel en is niet in het belang van de stakeholders, waaronder aandeelhouders, klanten en medewerkers.

Ton Büchner, CEO van AkzoNobel: "Onze Specialty Chemicals business is vooraanstaand in veel van de markten waarin het opereert en we zijn buitengewoon trots op zijn historie, prestaties en onze mensen die er werken. We onderzoeken strategische opties voor afsplitsing van de rest van het bedrijf om te kunnen focussen op zowel de Specialty Chemicals als de Decorative Paints en Performance Coatings groep, waardoor zij hun leidende posities verder uit kunnen bouwen.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?