Subnavigatie

BioMCN investeert in verdere vergroening

11 april 2017 OCI Methanol Europe

BioMCN investeert in een nieuwe methode voor de productie van bio-methanol, een belangrijk ingrediënt van biobrandstof. Daardoor is het mogelijk om groene CO2, die vrijkomt bij biogasproductie, te injecteren in de reactor bij BioMCN. Het project leidt tot een productiecapaciteit van 15.000 ton bio-methanol en extra banen. Gezamenlijk dragen de provincie, de Economic Board Groningen en het Rijk bij vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen.

Verdere vergroening

Het injecteren van (groene) CO2 is een nieuwe aanpak om te komen tot verdere vergroening van de producten. In de aanloop naar het uiteindelijke besluit om te investeren heeft BioMCN het nodige onderzoek gedaan samen met diverse kennisinstellingen. Het bedrijf investeert een bedrag van circa 1,2 miljoen euro in de fabriek en ziet deze investering als eerste stap op weg naar de volledige vergroening van het productieproces. Het project sluit goed aan op de Regionale Innovatie Strategie en de Noordelijke Innovatie Agenda 2014 -2020, waarmee het Noorden een leidende en toonaangevende positie in Europa wil vervullen als het gaat om duurzaam (her)gebruik van groene grondstoffen.

Bio-methanol

Al meer dan tien jaar is (bio-)methanolproducent BioMCN gevestigd op het Chemie Park Delfzijl. In Farmsum beschikt het bedrijf over een productiecapaciteit, waarmee jaarlijks ongeveer 450 kiloton (bio-)methanol gemaakt kan worden. Bio-methanol is een groene transportbrandstof die uitstekend geschikt is als vervanging van benzine. Het bedrijf biedt werk aan bijna 65 medewerkers.

RIG

De RIG2017 maakt deel uit van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019 dat als doel heeft zoveel mogelijk Groningers aan het werk te krijgen. De RIG is bestemd voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park in Groningen en moet het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid stimuleren.

Zie originele bron
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?