Subnavigatie

Veiliger werken door samenwerking binnen Lubrizol

5 mei 2017 Lubrizol

Een HSE-medewerker van Lubrizol Delfzijl is vorig jaar nauw betrokken geweest bij het verbeteren van het werkvergunningensysteem van de Lubrizolplant in Oevel, Belgiƫ. In Delfzijl wordt immers op het hele Chemie Park al jarenlang met een goed functionerend werkvergunningssysteem gewerkt.

Het gechloreerde PVC (CPVC) van de Delfzijlse Lubrizolplant gaat naar de Lubrizolfabriek in Oevel (België) voor verdere bewerking in de compoundfabriek. Onder andere naar aanleiding van een incident dat eind 2014 plaatsvond en betrekking had op het werkvergunningsysteem, werd de hulp van Lubrizol Delfzijl ingeroepen om ervaringen uit te wisselen. Binnen Lubrizol wil men op veel vakgebieden meer samenwerken om van elkaar te kunnen leren.

Verantwoordelijk

Na een GAP-analyse en diverse meetings is een werkgroep opgericht waarin de verkregen gegevens zijn omgesmeed naar een plan van aanpak. Daarbij werd input geleverd over hoe bij Lubrizol Delfzijl met deze materie wordt omgegaan. Geleidelijk aan werden de verschillen tussen Oevel en Delfzijl duidelijk. In de Delfzijlse organisatie liggen de verantwoordelijkheden veel lager. Iedereen is er eigenlijk verantwoordelijk voor de hele organisatie. De insteek was om van elkaar te leren door ervaringen te delen en dat vervolgens waar mogelijk toe te passen binnen de eigen organisatie.

Eye-openers

Het hele project heeft wel tot eye-openers geleid binnen Oevel. Bij Lubrizol in Delfzijl worden de zaken anders ingepland bijvoorbeeld en er wordt op een andere manier gecommuniceerd over de werkzaamheden. Maar ook het veiligheidsbewustzijn in Oevel heeft veel aandacht nodig. Op elk punt dat gevonden is zijn aanbevelingen gemaakt en die zijn omgezet in een plan.

Lubrizol Oevel

De Lubrizol-locatie in Oevel, België, bestaat uit 2 plants waar circa 150 mensen werkzaam zijn en waarvan er ongeveer 100 in ploegen werken. Het CPVC dat door de Delfzijlse plant wordt geproduceerd wordt middels vrachtwagens naar Oevel vervoerd, waar het gecompoundeerd wordt.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?