Subnavigatie

Opening nieuwe brandweerkazerne is mijlpaal

29 september 2017 Falck Fire Services

Passend in ambitie om een toplocatie te zijn

“Deze mijlpaal past bij de ambitie van het Chemie Park en AkzoNobel om een toplocatie te zijn. Een nieuwe kazerne met een professionele bedrijfsbrandweer past bij een locatie waar ruim tien procent van de Nederlandse basischemie wordt gemaakt”, stelde site director Johan Visser van het Chemie Park Delfzijl. Hij sprak deze woorden tijdens de opening van de nieuwe brandweerkazerne.

 

Vertrouwen

Namens de directie van Falck Fire Services overheerste bij Martin Welten een gevoel van trots. “We sloten een contract af om hier de brandweerzorg te organiseren. Dat is alweer drie jaar geleden. Die samenwerking met de bedrijven is nu uitgemond in een prachtig nieuw onderkomen, waarin brandweer en security samen gaan wonen.” Het vertrouwen bleek ook uit de directe betrokkenheid van Falck bij het opstellen van het Programma van Eisen tot en met de ingebruikname.

 

Oosterhorn-gebied

Er staat nu een modern en markant gebouw dat de huidige bedrijven ontzorgt, maar ook faciliterend kan zijn voor het Oosterhorn-gebied. Welten: “We kunnen van hieruit diensten aanbieden die de veiligheid van meer bedrijven kan verbeteren. Daarvoor zullen wij onze sterkte moeten uitbreiden, want we willen niet dat nieuwe activiteiten ten koste gaan van de huidige dienstverlening op het Chemie Park. Uitbreiding van de Operationele Basis Sterkte van het team is noodzakelijk om tegemoet te komen aan gewenste ontwikkelingen in dit gebied.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?