Subnavigatie

BioMCN winnaar Northern Enlightenmentz

15 september 2017 OCI Methanol Europe

Vliegwiel voor verdere verduurzaming

BioMCN heeft de Northern Enlightenmentz-verkiezing gewonnen. Daarmee krijgt het bedrijf erkenning voor een investering om CO2 als grondstof te gebruiken en te binden met waterstof. Daarmee kan BioMCN extra groene methanol maken. Volgens de jury zou dit een vliegwiel kunnen zijn naar verdere verduurzaming van de chemie. Een mogelijkheid daarbij is de inzet van duurzaam geproduceerde waterstof op basis van elektrolyse (water met duurzaam opgewekte stroom). Het huidige project kan dus in Noord-Nederland een belangrijke rol spelen in de transitie naar grootschalige inzet van waterstof en een verstevigde inzet van elektrochemie.

Zie ook:
http://www.chemieparkdelfzijl.nl/nl/actueel/1458/extra-werkgelegenheid-door-15000-ton-extra-bio-methanol 

De Northern Enlightenmentz verkiezing is bedoeld om de industrie in de noordelijke provincies in Nederland te inspireren bij het toepassen van hoopgevende innovaties. En om innovaties en processen die de groene industriële revolutie kunnen veroorzaken een duwtje in de rug te geven.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?