Subnavigatie

BioMCN investeert 100 miljoen in uitbreiding productie

15 september 2017 OCI Methanol Europe

Gunstig voor de werkgelegenheid

BioMCN breidt de productie van (bio)methanol uit. Moedermaatschappij OCI N.V. investeert 100 miljoen om de tweede installatie, die sinds 2005 stilstaat, weer in gebruik te nemen  Het besluit is genomen op basis van de gunstige verwachtingen voor de internationale methanolmarkt. 

De investering is gunstig voor de werkgelegenheid. Het aantal vaste arbeidsplaatsen neemt met ongeveer dertig toe. De werving en selectie is reeds begonnen. Daarenboven levert de investering veel indirecte werkgelegenheid op. Naar schatting zullen met de renovatie enkele honderden indirecte arbeidsplaatsen gemoeid zijn.

Met deze installatie, die eind 2018 wordt opgeleverd, wordt jaarlijks meer dan 400.000 ton (bio)methanol geproduceerd.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?