Subnavigatie

Nieuw dienstengebouw voor DGR wordt shelter in place

12 september 2017 Dutch Glycerin Refinery

DGR gaat een nieuw dienstengebouw bouwen op het Chemie Park Delfzijl. In de zomer gaat de bouw van start en in het eerste kwartaal van 2018 zullen alle 31 medewerkers hun intrek nemen in hun eigen DGR-gebouw. De medewerkers zijn nu op verschillende plekken gehuisvest op het Chemie Park wat de saamhorigheid en communicatielijnen niet bevordert.

Nadat de glycerineproducent vorig jaar plaatsnam onder de vleugels van Musim Mas is er een uitvoerige GAP-analyse uitgevoerd. Daaruit bleek DGR een hele positieve aankoop voor Musim Mas. Met dit nieuwe DGR-dienstengebouw laat Musim Mas zien dat ze de aankoop van DGR als een duurzame investering ziet en een lange termijn visie heeft voor DGR op het Chemie Park.

Medewerking
Het dienstengebouw zal ten noorden van de installatie van DGR geplaatst worden. Het drie verdiepingen tellende gebouw zal een meetkamer, een productielaboratorium, een werkplaats en een magazijn bevatten. Daarnaast zijn er natuurlijk de kantoorruimtes. Er zal voldoende ruimte zijn voor 15 mensen in ploegendiensten (5 ploegen van 3 mensen) en 15 mensen in dagdienst. Met het oog op de toekomst zullen er nog tien extra werkplekken gecreëerd worden. In de regio is veel medewerking voor dit project. De betrokken partijen op het Chemie Park, de overheid en Groningen Seaports werken allemaal mee, wat door DGR zeer gewaardeerd wordt.

Shelter
Aannemer Lamein is aangesteld om het gebouw neer te zetten volgens de bedrijfsrichtlijnen van Musim Mas. Dit ontwerp wordt vaker gebruikt binnen de Musim Mas-organisatie. Het is een kopie van andere gebouwen op industriële locaties van Musim Mas. Daarmee wordt tegelijkertijd aan diverse veiligheidseisen voor gebouwen op industriële locaties voldaan. Het nieuwe dienstengebouw wordt een shelter in place, wat inhoudt dat het binnen een paar seconden gasdicht is. Er komen geen ramen in die open kunnen. Het is blast proof, waardoor het explosiedruk kan weerstaan. De ramen zullen dus ook niet van gewoon glas zijn. Dit ontwerp heeft zich bewezen en is daarmee een ‘proven technology’.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?