Subnavigatie

BioMCN en Lubrizol in finale Northern Enlightenmentz

5 september 2017 OCI Methanol Europe Lubrizol

Duwtje voor groene revolutie

BioMCN en Lubrizol, beiden gevestigd op ons Chemie Park, zijn twee van de in totaal drie finalisten van Northern Enlightenmentz. BioMCN heeft deze nominatie gekregen door CO2 te binden aan waterstof, waardoor de onderneming extra groene methanol kan produceren. Lubrizol wint in haar proces warmte terug uit rookgassen door middel van een warmtewisselaar van de firma HeatMatrix. 

De Northern Enlightenmentz verkiezing is in het leven geroepen om bedrijven in de noordelijke provincies te inspireren bij het toepassen van hoopgevende innovaties. Insteek is om innovaties en processen, die de groene industriële revolutie kunnen veroorzaken, een duwtje in de rug te geven.

Tijdens EemsDeltavisie 2017 op vrijdag 14 september, wordt de winnaar bekend gemaakt. Dan strijden drie finalisten om de eer om zich een jaar lang het meest lichtende voorbeeld voor een duurzame industrie in Noord Nederland te mogen noemen.

Zie ook: http://eemsdeltavisie.cmail19.com/t/ViewEmail/r/F86FD008B1E038092540EF23F30FEDED/EF9F1059E92FDF046D5E5F9A8728A5A6

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?