Subnavigatie

Record na record voor ‘oude’ zoutfabrieken AkzoNobel

26 oktober 2017 Nobian Salt

“Nee, we doen het niet slecht!” Voor het derde achtereenvolgende jaar bereikte de zoutproductie van AkzoNobel in Delfzijl een record.

Afgelopen jaar werd meer dan 2,6 miljoen ton zout geproduceerd. Daarmee ligt de daadwerkelijke productie vele malen hoger dan de oorspronkelijke ontwerpcapaciteit van de fabrieken. “Wel lopen we, mede gelet op de leeftijd van de fabrieken, bij aanpassingen vrij snel tegen nieuwe grenzen aan. Dat vereist een zorgvuldige, grondige en planmatige aanpak”, aldus Productiemanager Luc Franssen, die zich terdege beseft dat dit veel van medewerkers vraagt. “Enerzijds houdt dat ons werk interessant, maar anderzijds moeten we vermijden dat we over onze grenzen heengaan. Onze insteek is en blijft om veilig, stabiel en betrouwbaar te produceren. Zelfs in dit jaar met veel werkzaamheden en stops verwachten we onze maximale dagproductie weer  te kunnen verhogen!” 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?