Subnavigatie

Nieuwe Containerterminal J. Wildeman S&L steeds voller

14 november 2017 J. Wildeman Storage & Logistics

Onlangs is de nieuwe containerterminal van J.Wildeman Storage & Logistics in gebruik genomen. Er staan vrachtwagens van Den Hartog met gevaarlijke stoffen en er zijn diverse gesprekken gaande met geïnteresseerde bedrijven op het Chemie Park Delfzijl die erover denken containers met product op het nieuwe terrein te stallen.

Alles is nieuw en voldoet aan alle eisen en normen voor de opslag van containers met gevaarlijke stoffen. Zo is er een terminal trekker, waarmee de containers handig verplaatst kunnen worden. Het managementsysteem is goed op orde en alle vergunningen zijn binnen. Het bedrijf is ook gecertificeerd voor ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu). Eigenaar Jos Wildeman laat weten daar best trots op te zijn: “want voor een BRZO-bedrijf is het best bijzonder om ISO-milieu gecertificeerd te zijn”.

Servicegericht
Steeds meer bedrijven op het Chemie Park zien de vele voordelen van de mogelijkheden bij J.Wildeman S&L. “Er is op het Chemie Park een enorm logistiek voordeel voor de hier gevestigde bedrijven. We zijn dichtbij en de logistiek wordt door een bedrijf geregeld, niet door meerdere zoals nu vaak het geval is. Daardoor is de logistiek veel efficiënter en dat scheelt dan ook weer behoorlijk in de kosten voor de bedrijven”, legt Wildeman uit. “We zijn een klein bedrijf en daardoor kunnen we heel flexibel zijn. Bovendien zijn wij erg servicegericht, dat is heel belangrijk voor ons. We zijn dan ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Als het nodig is staan we klaar.”

Snelle groei
Dit snelstgroeiende bedrijf in de Eemsdeltaregio is slechts 2 jaar geleden begonnen en heeft nu al 13 man personeel in dienst in opslagloodsen in Hoogezand en Farmsum. Voor het eind van dit jaar komen daar nog 2 of 3 mensen bij. Daarmee komt het totaal op 15-16 man personeel.

Ontzorgen
Het grootste voordeel van deze nieuwe opslagmogelijkheid is de combinatie van logistiek, gevaarlijke stoffen, kennis en vergunningen. Dat is nieuw op het Chemie Park en een mooie aanvulling op de bestaande keten. De bedrijven kunnen wat de logistiek betreft worden ontzorgd, wat lagere kosten geeft voor de klanten en daarnaast operationeel een verbetering is. 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?