Subnavigatie

TV-uitzending over waterstoftankstation

30 november 2017 Nobian MEB

Op maandag 4 december schenkt Groen Licht, een ‘journalistiek programma over groene feiten en fabels’, aandacht aan ons waterstoftankstation. Het programma begint om 19.20 uur en wordt uitgezonden op NPO 2.

Daartoe maakte een reportageteam van het VARA / BNN-programma eerder deze maand opnames van de waterstofbussen, het -tankstation, de zoutloods en de chloorfabriek, waar de groene waterstof ontstaat bij de productie van chloor.

Het project wordt gerealiseerd door een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheden en instellingen. AkzoNobel produceert de groene waterstof en Groningen Seaports heeft de waterstofleiding aangelegd naar het -tankstation van PitPoint. Hier worden de twee waterstofbussen van Qbuzz gevuld.

Verder zijn het OV-bureau, de Provincie Groningen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bij het project betrokken.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?