Subnavigatie

Stop Zoutfabriek AkzoNobel veilig verlopen

11 december 2017 Nobian Salt

Er was alom waardering voor de veiligheidsprestaties bij de stop van een van de zoutfabrieken van AkzoNobel Zout, eerder dit jaar. Een drie weken durende klus met vijfhonderd man aan het werk. Een sterk optreden van hecht team.

De voorbereidingen daartoe startten twee maanden voor de stop met het opstellen van een veiligheidsplan. Dit plan, waarin het werk, de doelen, het veiligheidsbeleid en de voorwaarden voor veilig werken worden omschreven, vormt de basis. Daarmee is er een plan op papier, maar in werkelijkheid vraagt dat om nauwe samenwerking en afstemming met collega’s en contractors. Intensief contact op de werkplek en tijdens instructies. Iedereen moet beseffen dat ze een werkplek mogen weigeren wanneer men denkt dat het werk het niet veilig is.

Over het geheel was het een goede stop met een prima veiligheidsprestatie. De samenwerking was dik in orde en er heerste een proactieve houding. Iedereen nam zijn of haar verantwoordelijkheid en er werd volop meegedacht. En ondanks dat de fabriek op leeftijd was, waren er geen issues op gebied van orde en netheid.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?