Subnavigatie

AkzoNobel verving water- en pekeltransportleidingen

18 januari 2018 Nobian Salt

Na de zomer zijn nieuwe water- en pekeltransportleidingen aangelegd naar caverne HL-I. De oude leidingen voldeden niet meer aan onze eisen.

Om die reden was de zoutwinning uit deze zoutholte eerder al stopgezet. Om aan de groeiende marktvraag naar zout te voldoen, wilde AkzoNobel Zout deze caverne weer in gebruik nemen. En dat kon alleen door de oude leidingen te vervangen.

Ingreep
Het ging om bijna anderhalve kilometer aan leidingwerk. Een waterleiding om water onder druk naar en in de caverne te pompen en een pekelleiding voor de afvoer van het zoute water naar de fabrieken in Delfzijl. De nieuwe leidingen zijn nu weer ‘state of the art’ en liggen nu dieper, zodat er minder risico van verzakking of beschadiging is. Al met al een stevige, maar gelukkig slechts tijdelijke ingreep in het landschap.

Bijzonder
De niet-technische zaken gaven het project een bijzonder karakter. Er moest met veel zaken rekening worden gehouden, zoals bebouwing, wegen, sloten en landbouwpercelen. Hierdoor was er vooraf en tijdens het project veelvuldig contact met tal van externe partijen. De projectleiding van AkzoNobel voerde overleg met omwonenden, grondeigenaren en -gebruikers, Staatsbosbeheer, de gemeente Oldambt en de Provincie.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?