Subnavigatie

De hitte te lijf met Twaron

19 februari 2018 Teijin Aramid

De aramidevezel, waar Teijin Aramid in Delfzijl de basis voor produceert, wordt al meer dan twee decennia gebruikt in beschermende werkkleding en brandbestrijdingsapparatuur. Redenen hiervoor zijn de hoogwaardige eigenschappen, zoals inherente vlamweerstand, superieure warmte-isolatie en de uitstekende kracht-gewichtsverhouding.

Vanwege hun unieke fysieke en chemische structuur bieden Teijin Aramid materialen, Twaron®, Technora® en Teijinconex® uitstekende bescherming in extreme situaties, zoals ook bij hitte en vuur.

Superieur
Brandweerkleding waarin Teijinconex Twaron en Technora geïntegreerd is, is lichter en veiliger. Het biedt superieure bescherming, gebruikscomfort en manoeuvreerbaarheid, wat belangrijke criteria zijn. Dit soort materialen helpt om geconcentreerd te blijven en voorkomt vermoeidheid door blootstelling aan hoge temperaturen. Hierdoor kan een brandweerman- of vrouw zijn of haar krachten langer gebruiken tijdens brandbestrijdingsoperaties. Uiteindelijk betekent dit dat brandweermensen langer veilig kunnen blijven.

Lichaamkoelingsvest
Samen met haar partners heeft Teijin Aramid onlangs nog een innovatief persoonlijk beschermingsmiddel op de markt gebracht: een lichaamkoelingsvest voor brandweermensen. Het is een lichtgewicht vest, heeft een flexibele pasvorm en de binnenste laag weefsel is ontworpen om zweet van het lichaam af te voeren. Deze unieke functies geven veel comfort aan het lichaam tijdens extreme brandbestrijdingsoperaties. Dit draagt weer bij aan het soepeler verlopen van brandblusacties. Bovendien biedt het koelingsvest extra bescherming tegen het overslaan van vlammen op het pak. “Er zijn wel andere koelingsvesten op de markt, maar die zijn zwaar, vereisen een lange voorbereidingstijd en ze zijn ongemakkelijk om te dragen”, aldus de ervaringen van een brandweerman.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?