Subnavigatie

Hoezo AkzoNobel Zout doet zaken met een zeilmakerij?

4 april 2018 Nobian Salt

"Voor ons is AkzoNobel Specialty Chemicals als multinational natuurlijk een naam die we graag willen toevoegen. Ik ben benieuwd naar jullie reactie.”

“Wij zijn druk bezig met het verder optimaliseren van onze website. Voor ons is AkzoNobel Specialty Chemicals als multinational natuurlijk een naam die we graag willen toevoegen. Ik ben benieuwd naar jullie reactie.” Tot zover niets bijzonders, want er komen wel vaker van dergelijke verzoeken binnen. De afzender maakte het bijzonder: een zeilmakerij. Een wat? Juist ja, een zeilmakerij. Hoe zit dat?

In het kader van een bodemrisicoanalyse werd vastgesteld dat op sommige plekken zout of pekel in de bodem zou kunnen dringen. In officiële termen is het daarmee ‘bodembedreigend’. Van daaruit is gekeken naar mogelijke oplossingen, waarbij je in veel gevallen terechtkomt bij vloeistofdichte vloeren van asfalt, beton of platen. Voor een tijdelijke voorziening is dat een nogal ingrijpende actie.

Iets speciaals
Al ‘Googelend’ kwam de onderhoudsafdeling terecht op de website van een speciale zeilmakerij. Na enige verdieping in hun producten werd het gesprek aangegaan en waren zij in staat om voor AkzoNobel Zout iets speciaals te maken. Een in alle opzichten passende oplossing die ook nog een stuk voordeliger was dan de alternatieven. Dat scheelde een factor 20!

Foam
In de garage voor de shovels van de zoutverlading komen speciale, vloeistofwerende drempels van foam. En voor de tijdelijke sodaverlading werd een mobiele, maar zware vloeistofdichte vloer gelegd. Het betreft het zeildoek dat bestand is tegen ‘zwaardere’ omstandigheden in de industrie. Prima geschikt voor tijdelijk, incidenteel gebruik in een niet-chemische omgeving.


Wie is die zeilmaker?
Buitink Technology is gespecialiseerd in het ontwikkelen, vervaardigen en monteren van oplossingen voor de industrie op basis van flexibele kunststoffen, zoals hefkussens, opblaasbare drijvers en afsluiters, mobiele vloeistofdichte vloeren en flexibele slangen.
​Zie ook: www.buitink-technology.com

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?