Subnavigatie

BioMCN wint Enlightenmentz of the Year-verkiezing

20 april 2018 OCI Methanol Europe

BioMCN is uitgeroepen tot winnaar van de Enlightenmentz of the Year verkiezing in de categorie ‘Project’.

Daarmee geeft BioMCN producten en processen die de groene industriële revolutie kunnen veroorzaken een duw in de rug.

BioMCN won in de categorie Project voor haar nieuwe methode voor de productie van bio-methanol. Daarbij wordt CO2, dat bijvoorbeeld vrijkomt bij biogasproductie, geïnjecteerd in de reactor en gebonden aan haar restgas waterstof. Op deze wijze kan BioMCN extra groene methanol produceren.

Een belangrijke stap op weg naar de verdere vergroening van het productieproces. De jury noemde het gebruik van CO2 als grondstof ‘baanbrekend’. “Dit kan enorme implicaties hebben. Als dit proces kan worden opgeschaald, dan gaat die vergroening megahard.”
 

Een Project Enlightenment is een industriële investering met duidelijke verduurzamende doelstellingen. Door te investeren in een nieuwe installatie wordt bijvoorbeeld structureel veel water of energie bespaard of komt een grote CO2-reductie tot stand. Het project kan ook de footprint verlagen door gebruik van duurzamere grondstoffen.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?