Subnavigatie

Gezamenlijk initiatief Safety Control Panel

23 mei 2018 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB SGS Nobian Salt Stork JPB Logistics

AkzoNobel en Stork gaan gezamenlijk optrekken in het Safety Control Panel, dat gericht is op veilig werken op het Chemie Park Delfzijl.

“We houden de focus op nul incidenten en bewustwording van eigen gedrag om op deze manier naar een nog hoger veiligheidsniveau te komen”, legt Edwoud Eiten, Stork Unit Manager Regio Eemsmond, uit. “We bundelen onze kennis en versterken elkaar in de bewustwording van veilig en onveilig gedrag.”

Meer begrip
De bijeenkomsten van het Panel zijn gericht op samenwerking, het delen van informatie en leren van elkaar door over bedrijfsgrenzen heen te kijken. Eiten: “We willen toe naar een pro-actieve opstelling, waarbij veiligheid niet meer in procedures, maar in ieders DNA zit.” Zo is inmiddels merkbaar dat er vaker ‘stop’ wordt gezegd in een onveilige situatie. “Er is steeds meer begrip voor iemand die aan de bel trekt en het werk stillegt. Men wordt er niet op afgerekend. En veiligheid levert geld op. Een echt incident is altijd duurder, niet alleen in geld, maar ook in menselijk leed.”

Bekrachtigd
De samenwerking tussen AkzoNobel, Stork en de andere partners wordt bekrachtigd in een Safety Convenant, waarbij de afspraken worden vastgelegd. Dit wordt uitgewerkt door een werkgroep met medewerkers van AkzoNobel, Stork en Hertel. De verwachting is dat het Safety Convenant binnenkort door alle partijen wordt ondertekend.
Naast AkzoNobel, Stork en Hertel nemen Wagenborg Nedlift, Venko, SGS, JPB, Van Gansewinkel, BAM, Engie en Spie deel aan het Safety Control Panel.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?