Subnavigatie

Groot werkplatform in omgeving Westerlee

15 juni 2018 Nobian Salt

Voor een reguliere onderhoudsstop bij een van de boringen van AkzoNobel verrijst een apart werkplatform.

De voorbereidende werkzaamheden zijn medio juni van start gegaan. Bij de bewuste boring is de is druk van de leidingen gehaald en zijn de afsluiters gedemonteerd. Daarna wordt op maandag 18 juni begonnen met de opbouw van het speciale werkplatform dat in de laatste week van juni in gebruik wordt genomen. Dan worden de buizen van de boring omhooggehaald, losgekoppeld en geïnspecteerd. Indien nodig worden delen vervangen of gerepareerd. Daarna worden de buizen weer in de boring gebracht.
“Deze ‘toren’ maakt het onderhoudswerk bij deze boring mogelijk en is daarnaast  veiliger en efficiënter”, aldus plant manager AkzoNobel Zout, Robert Jan Poppen. “Medewerkers werken in een wat meer beschutte omgeving, terwijl omwonenden iets minder overlast zullen ervaren.”
De onderhoudsstop wordt eind juli afgerond, waarna het platform wordt gedemonteerd en afgevoerd.
AkzoNobel probeert eventuele overlast tot een minimum te beperken.

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?