Subnavigatie

AkzoNobel Zout Delfzijl en Stork zetten ‘alpinisten’ in

20 juli 2018 Nobian Salt Stork

Bij de recente stop in een van de zoutfabrieken van AkzoNobel zette Stork Industry Services abseilers in van Rope Acces.

Een vijftig jaar oude fabriek inspecteren met nieuwe methoden? Jazeker, bij de recente stop van een van de zoutfabrieken van AkzoNobel werd gebruik gemaakt van een 3d-scan, drones voor visuele inspecties en ultrasoon metingen en werden abseilers ingezet. Zo krijgen de bedrijven inzicht in zaken die anders niet of minder snel in beeld komen. Nieuwe methoden om op termijn het onderhoud of een stop te versnellen en te versimpelen. Dit kan het onderhoudswerk veiliger, gemakkelijker en efficiënter maken.

Mooi voorbeeld hiervan is de inzet van abseilers van Rope Acces voor visuele inspecties, het verrichten van metingen en het uitvoeren van herstelwerkzaamheden. Een lasser van Stork werd in de touwen gehesen en in een grote pijp ‘gepositioneerd’ om de vereiste reparatie uit te voeren. Daar kon men anders niet op een veilige manier bijkomen. Met behulp van Rope Acces lukte dat wel: veilig en op een kwalitatief goede manier.

 

Zie ook: Rope Acces V2

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?