Subnavigatie

Groter wagenpark voor Falck

27 juli 2018 Falck Fire Services

Falck Fire Services heeft onlangs twee voertuigen aangeschaft, waaronder een haakarmvoertuig met een schuimbluscontainer.

De reden hiervoor is dat het schuimblusvoertuig, dat op de eerste uitruk staat, voor onderhoud of bij storing direct kan worden vervangen door deze combinatie. Op deze wijze is de veiligheid nog beter gewaarborgd. Voor het verrichten van de ademluchtwerkzaamheden op de site heeft Falck een Volkswagen Transporter aangeschaft. Deze wordt voorzien van rekken om de ademluchtflessen op een veilige wijze te vervoerden.

Het nieuwe haakarmvoertuig heeft een container van 700 liter voor SVM (schuimvormendmiddel) en een watertank van 6000 liter. Door deze nieuwe wagen in te kunnen zetten is geborgd dat er altijd een  verantwoorde inzet gepleegd kan worden.

Standplaats voor het nieuwe voertuig is het Chemie Park Delfzijl. Daarnaast is dit een backup voor de andere twee locaties waar Falck de bedrijfsbrandweer verzorgd, te weten bij Heineken in Zoeterwoude en bij Prorail in Zwijndrecht.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?